banner huis windels mechelen
 

 

NIEUWE LAY-OUT

Beste liefhebber,

Na onze succesvolle verbouwing in 2015 werd het hoogtijd om onze nieuwsbrief een opfrisbeurt te geven! De verouderde vormgeving strookte immers niet meer met de look van de vernieuwde winkel. De nieuwsbrief is nu ook aangepast voor smartphone gebruikers.
Als we dan toch bezig waren, hebben we de website ook volledig vernieuwd!
Overzichtelijke en gemakkelijke links naar onze activiteiten maken het surfen plezieriger.
Als u doorklikt naar een artikel in de rubriek "Aanbod" dan kunt u vanaf heden ook gemakkelijk meer info vragen of dit artikel bestellen via een rechtstreekse link naar ons e-mail adres. Sneller en zeer interessant voor u om speciale en gelimiteerde producten te ontdekken ... www.huiswindels.be

In deze nieuwsbrief stellen wij u een aantal activiteiten voor die plaats vinden in de maanden april en mei. Snel inschrijven is nog steeds de juiste boodschap. Via de link onder de aankondiging wordt u doorverwezen naar de pagina met inschrijfmogelijkheid op de website. Wij antwoorden u kort daarop waarbij wij u zullen vragen de betaling uit te voeren zodat uw deelname definitief vast ligt.

In deze prille lente stuurden we Wouter naar Pitlochry in Schotland met de opdracht om enkele lekkere vaten whisky te kopen. Wij zijn alvast benieuwd naar zijn speurtocht.
U leest het allemaal in de volgende nieuwsbrief. 

Sharing passion en product knowledge; het rijke aanbod dat ons door leveranciers wordt voorgelegd, dwingt ons om als adviserende speciaalzaak, steeds meer kennis te vergaren. Catherine heeft net een actieve en informatieve tabaksreis achter de rug in Florida, Honduras en Nicaragua. In mei bezoekt ons verkoopsteam de pijpenfabrikant Peterson of Dublin en verder smeden we plannen om de Chistian Drouin Calvados distilleerderij te bezichtigen. Allemaal speciaal voor u!

Catherine, Philippe, Wouter, Michiel en jobstudente Maxine

 
 
ACTIVITEITEN

Tenzij anders vermeld gaan alle degustaties door in onze degustatieruimte achter de winkel en starten we om 19.30 u. U bent welkom vanaf 19.15 u. Afhankelijk van de line-up van de voorgestelde spirits, de gastspreker en uw enthousiasme, duurt een tasting doorgaans een dikke 2 uur. 

Volgende week vrijdag 7 april Teeling whiskey tasting
Inschrijven via deze link
De Teeling Whiskey co. werd in 1782 opgericht door Walter Teeling in het hartje van Dublin. Sinds die tijd bleef de familie Teeling ononderbroken actief distilleren, zij het gedurende een hele tijd in de Cooley distillery. Sinds 2015 zijn ze terug actief in Dublin, hierdoor wordt er na 125 jaar terug whiskey gedistilleerd in het stadscentrum van Dublin.
Onze collega, Michiel Cabuy, die de distilleerderij reeds bezocht, leidt ons door heel hun gamma en enkele exclusieve bottelingen.

Prijs: € 35,00 pp.


Donderdag 27 april Mezan rum tasting
Inschrijven via deze link
Mezan werd een tiental jaar geleden opgericht door Niel Mathieson, die de rumwereld op een ietwat andere manier wou benaderen. De laatste decennia wordt er naar zijn mening te veel suiker en andere aditieven toegevoegd aan de rum. Zijn doel is rum aan te bieden die het karakter van het land en distilleerderij van afkomst zo goed mogelijk vertegenwoordigen. Hierbij is het bijkleuren, gebruik van suiker en koude filtratie uit den boze. Hij reist rond in de Caraïben rond op zoek naar de beste vaten. De bottelingen zijn steeds vintage bottelingen en meestal zelfs single cask.
 
Op deze avond proeven we een breed gamma aan "untouched rums" om zo de pure smaak en stijl van de verschillende regio's te doorgronden.

Prijs: € 35,00 pp.

Woensdag 31 mei Graham's porto tasting
Inschrijven via deze link


Graham’s werd opgericht in 1820 en startte als wijnexporteur vanuit Porto naar het Verenigd Koninkrijk,
zoals veel Portohuizen. Later begon de eigen productie en de start van een eigen merk.
Graham’s was één van de eerste bedrijven die wijngaarden bezaten in de Douro: de meeste bedrijven kochten alleen maar wijn op, om ze daarna te verschepen. In 1970 kocht de familie Symington het over.
Nu is het een 100% familiebedrijf, wat haast uniek geworden is in deze business.
De Douro vallei is geen evident gebied om wijn te verbouwen. Omdat het heel gevarieerd is: in Porto regent het heel veel – jaarlijks gemiddeld evenveel als in Manchester -, maar naarmate je naar de Spaanse grens opschuift, wordt het heel droog en stijgt de temperatuur. Graham’s Port is het topmerk van Symington Family Estates. Het familiebedrijf, al meer dan 350 jaar actief in de handel en verkoop van portwijn.
Isabel Monteiro, gepassioneerde brand ambassodor, vertelt u deze avond de geschiedenis van Porto.
We proeven hun uitgebreid gamma en enkele vintages.

Prijs: € 35,00 pp.
 
 
NIEUWE PRODUCTEN

Vørding’s Gin

Mijn naam is Thomas Vørding, 31 jaar en geboren en getogen in Amsterdam. Naast mijn werk als modefotograaf, ben ik altijd zeer geïnteresseerd geweest in koken en cocktails maken. Drie jaar geleden besloot ik in mijn kleine keuken op vier hoog op zoek te gaan naar mijn eigen perfecte ginrecept. Gin is voor mij altijd een ideaal uitgangspunt geweest om allerlei cocktails mee te maken waar ik zelf gek op ben. Ik was benieuwd hoe gin gemaakt werd, en eigenwijs als ik was ben ik gaan proberen of ik mijn eigen ideale gin kon maken. De resultaten in het begin vielen nogal tegen, maar na anderhalf jaar experimenteren kwam ik uit op een recept waarbij getoast cederhout de ideale toevoeging bleek te zijn om mijn gin zijn kenmerkende smaak te geven. Op zoek naar een goede distilleerderij kwam ik uit bij Onder de Boompjes in Schiedam, die inmiddels de productie op zich hebben genomen. Het belangrijkste ingrediënt, het getoaste cederhout, bereid ik echter nog altijd zelf in mijn keuken. Daarbij gooi ik het in stukken gehakte hout in een gietijzeren pan, die ik op mijn gasfornuis zo hoog mogelijk opstook. Daardoor wordt de oppervlaktetemperatuur van de hout chips zo hoog dat deze licht verbrand, en zo zijn smaak optimaal afgeeft als deze in een later stadium met de gin in contact komt.
Prijs: € 47,00/70 cl.
  
Glencadam
 
Glencadam werd opgericht in 1825 nabij het stadje Brechin in de Schotse Highlands. De distilleerderij had gedurende de geschiedenis heel wat verschillende eigenaars. Sinds 2003 behoort de distilleerderij bij de Angus Dundee distillers, die onder andere ook Tomintoul produceren.
Glencadam 10 jaar is een echte highland whisky. Meer en meer highland whisky krijgt een zachter karakter die meer naar speyside neigen. Dit is absoluut niet het geval bij Glencadam. De neus geeft al heel was kruidigheid en citrus prijs en dit vervolgt ook stevig in de smaak, afgetopt door een lange, mouterige afdronk. De whisky is gebotteld op 46 procent alcohol, is niet koud gefilterd en houdt de natuurlijke kleur.
Prijzen vanaf € 53,00/70 cl.
  
Kintra Worthy Park
 
Sinds 5 september 2009 is het zover. Kintra whisky is een officieel bedrijf geworden. Een half uurtje bij de Kamer van Koophandel in Apeldoorn en je bent “ondernemer”. 
Na mijn derde bezoek deze zomer aan het whisky eiland bij uitstek “ Islay” aan de Schotse Westkust wist ik dat er nu eindelijk iets gedaan moest worden met die steeds terugkerende wens “iets” te doen met mijn passie voor whisky.... Dacht Erik Molenaar. Eerst begon hij enkel met whisky’s te bottelen, nu heeft hij ook een aantal zeer mooie rums gebotteld. Zoals de Worthy Park 10 jaar op vatsterkte. Een zeer mooie krachtige Jamaicaanse rum met een alcoholpercentage van 61.8% vol.
Bij hun rum wordt ook nooit suiker of kleurstof toegevoegd en is ook niet koud gefilterd. Gestookt uit melasse (in juni 2006) is het een heerlijk fris fruitige rum met fijne accenten van amandelen en marsepein. Het enige spijtige aan deze rum is dat hier slechts 241 flessen van zijn gemaakt, voor de snelle beslissers dus.
Prijs € 72,00/70 cl.

Glen Scotia
 
Sommigen onder jullie kennen ze mogelijk nog wel. De zeer opvallende groene, blauwe, zwarte flessen met ossen, koeien en dergelijke van Glen Scotia. Nu deden ze een rebranding om deze klassieke Cambeltown malt opnieuw een klassieke look te geven. Geslaagd naar onze mening. Sinds kort vindt u dan ook de double cask, de 15 jaar en de Victoriana terug bij ons in de winkel!
Prijzen vanaf € 53,50/70 cl.

 
 WHISKY VAN DE MAAND

Bruichladdich The Classic Laddie Scottish barleyDeze legendarische whisky werd voor het eerst geassembleerd door master distiller Jim Mcewan. Nog steeds wordt deze multi vintage cuvee geassembleerd naar zijn voorbeeld, met 100% Schotse gerst, grijpt op verschillende vaten op Islay zelf. Over deze samenstelling zijn ze trouwens zeer open, op hun website kan je de code van de fles ingeven en ze zullen de gedetailleerde samenstelling vrijgeven.
Verwacht een niet geturfde doch stevige whisky met veel kruiden en fruit en licht minerale afdronk.
Maand april in promotie: € 58,00 - 5% rechtstreekse korting + 2 gratis gegraveerde glazen!
 
 
nieuws huis windels mechelen foto huis windels mechelen
 

telefoon icon
 


Telefoon
015/28 70 93
 
telefoon icon
 

Openingsuren
dinsdag - zaterdag: 09u00 - 18u00
zondag - maandag: gesloten
 
 

email icon
 


Email
info@huiswindels.be
 
adres icon
 

Adres
IJzerenleen 46-48
2800 Mechelen


 
Uitschrijven